Over ons

 

De mediators van Mediation for Medics (MfM) bieden deskundige en professionele begeleiding bij het bereiken van werkbare en duurzame oplossingen van samenwerkings- en arbeidsconflicten in de gezondheidszorg.

Door de jarenlange kennis en ervaring begrijpen MfM mediators hoe conflicten in de gezondheidszorg ontstaan, in stand blijven en zich soms jarenlang voortslepen. MfM mediators weten hoe deze patronen doorbroken en opgelost kunnen worden. Zij weten als geen ander een veilige en vertrouwelijke setting te creëren, zij houden rekening met de context en dienen de belangen van alle partijen.

Alle mediators zijn aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland en de Nederlandse Mediatorsvereniging, de beroepsorganisatie voor mediators.

Ariadne Berk

Utrecht

Ariadne Berk is een ervaren MfN Registermediator met expertise in maatschapsgeschillen en arbeidskwesties in de gezondheidszorg. Daarnaast is ze werkzaam als praktijkmanager en klachten-functionaris in een gezondheidscentrum. Tot 2016 was ze werkzaam bij de VvAA als praktijkadviseur en mediator en daarna is ze als zelfstandig mediator verder gegaan.

“In dit mooie werk kan ik mijn kwaliteiten als praktijkadviseur en praktijkmanager en het vak van mediator prachtig met elkaar verbinden. Ik werk graag toe naar het moment van opluchting van partijen als ze voorbij hun conflict komen, als men weer naar de toekomst kan kijken en er goede afspraken gemaakt kunnen worden. Een mooier vak is er niet.”

Judith Brevoord

Zoetermeer

Judith Brevoord is van huis uit kinderarts en daarnaast MfN Registermediator en ADR mediator/coach.. Zij heeft 6 jaar een bestuursfunctie gehad binnen de vereniging medisch specialisten, waarvan 3 jaar voorzitter. Haar ervaring binnen de medische wereld, zowel als medisch specialist en als bestuurder, past zij toe bij Mediation for Medics.

“Het heeft altijd in mij gezeten om bij conflicten twee kanten van het verhaal te horen voor ik een mening of advies gaf. Dit natuurlijke gevoel mag ik nu toepassen binnen de mediation. Naast mijn sterk analytisch vermogen, systemische aanpak en onafhankelijk karakter kan ik erg rustig en aandachtig luisteren, heb ik oog voor detail en ben ik realistisch. Het is voor mij heel waardevol dat ik met deze karakter eigenschappen mensen mag helpen.”

Birgitte van den Heuvel-Stoop

s-Hertogenbosch

MBA en MfN Registermediator. Vanaf begin 2003 werkzaam als MfN Registermediator, rechtbankmediator en consultant. Vanaf 2009 heeft zij zich verder gespecialiseerd in de diverse samenwerkingsverbanden binnen de gezondheidszorg, onder meer als mediator voor de VvAA. Zij heeft ruime ervaring met mediations met medisch specialisten, huisartsen, tandartsen, dierenartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen. Zij is gespecialiseerd in mediations bij (of ter voorkoming van) samenwerkingsconflicten, zowel binnen maatschappen, vakgroepen, besturen als binnen arbeidsverhoudingen. Naast mediation richt zij zich op de implementatie van Positieve Gezondheid.

“Mijn stijl is faciliterend, maar doelgericht. Ik houd van heldere en duidelijke communicatie. Uiteraard zijn transparantie en onafhankelijkheid voor mij kernwaarden in mijn vak. Door het stellen van scherpe vragen zet ik deelnemers aan het denken en daarmee aan het werk, daarmee geef ik sturing aan het proces, maar laat hen nadrukkelijk zelf aan het roer staan.”

Jeanet Rink

Meppel

Jeanet Rink MBA-healthcare is een doorgewinterde mediator in de gezondheidszorg in het noorden en oosten van het land. Haar persoonlijke stijl zorgt voor een veilige bedding waarin iedere partij zich gehoord en gezien voelt. Verder is zij deskundig op juridisch en financieel terrein. Door haar vakkundigheid krijgen partijen inzicht in eigen en wederzijdse belangen en komen zo tot duurzame oplossingen. Complexe conflicten weet ze vlot te trekken. Verder is ze werkzaam als hogeschooldocent (gezondheids)recht en onderzoeker. Zo deed zij onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam naar regionale samenwerking tussen medisch specialisten vanuit verschillende ziekenhuizen (regiomaatschappen).

“Een mens raakt door een conflict enigszins ontwricht en is daardoor kwetsbaar. De meerwaarde van mediation is dat partijen het heft weer in eigen hand nemen en tot oplossingen komen die ze niet voor mogelijk hadden gehouden. Het is verrijkend om hierin van betekenis te zijn.”

Meer informatie?

Meer informatie over mediation kunt u vinden op de website van de Mediators Federatie Nederland. Wilt u meer informatie over onze aanpak, mediation of tarieven? Laat uw gegevens achter met het contactformulier onderaan de website en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of stuur ons een e-mail.