Mediation

De mediators van Mediation for Medics (MfM) bieden deskundige en professionele begeleiding bij het bereiken van werkbare en duurzame oplossingen van samenwerkings- en arbeidsconflicten in de gezondheidszorg.

Vakwerk

Met jarenlange ervaring begrijpen de MfM-mediators hoe conflicten in de gezondheidszorg ontstaan, voortduren en soms jarenlang aanhouden. Ze weten precies hoe ze deze patronen kunnen doorbreken en oplossen. Daarbij creëren ze een veilige en vertrouwelijke omgeving, houden ze rekening met de context en behartigen ze de belangen van alle partijen.

In de loop der jaren hebben de MfM-mediators honderden mediations begeleid binnen medisch specialistische vakgroepen, bij huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, veterinairs en verloskundigen. Ook jonge professionals vinden hun weg naar MfM met hun vragen. De partners van MfM zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van mediation in de gezondheidszorg. Ze geven les aan beroepsverenigingen en opleidingen, publiceren in vakbladen en zijn actief in relevante vakgroepen en besturen. Bovendien zijn ze maatschappelijk betrokken en gepassioneerd.

Alle MfM-mediators zijn geregistreerd als MfN Registermediator en werken onder meer op doorverwijzing van beroepsverenigingen zoals de LHV, LAD, Federatie Medisch Specialisten en KNOV, maar ook van rechtbanken, rechtsbijstandsverzekeraars, arbodiensten en advocaten. Kortom, MfM-mediators worden erkend als autoriteit op het gebied van mediation in de gezondheidszorg.

Maatwerk

Mediation begint meestal met individuele intakegesprekken met alle betrokkenen. Tijdens deze gesprekken krijgt iedereen de kans om vertrouwelijk zijn of haar verhaal met de mediator te delen. Ook tekenen de deelnemers een mediationovereenkomst, waarin de gezamenlijke kwestie wordt geformuleerd.

De volgende fase bestaat uit gezamenlijke mediationsessies. Meestal zijn er twee tot vijf gesprekken nodig voor een succesvol traject.

Tijdens het proces kan het nuttig zijn dat advocaten, accountants of andere deskundigen op de achtergrond of aan tafel meedenken. Dit zorgt ervoor dat de belangen van alle partijen goed worden behartigd.

Het traject eindigt met het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst waarin de afspraken voor de toekomst worden vastgelegd. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat partijen afspraken maken over duurzame samenwerking of hoe de samenwerking wordt beëindigd (bijvoorbeeld dissociatie of beëindiging van het dienstverband).

Omdat iedere partij een actieve en betrokken rol speelt in het traject, zijn de gemaakte afspraken voor iedereen waardevol.

Gedurende het proces kan het soms van belang zijn dat advocaten, accountants of andere deskundigen op de achtergrond of aan tafel meedenken. Met als doel dat de belangen van alle partijen worden gediend.

Het traject eindigt met het tekenen van een vaststellingsovereenkomst waarin afspraken voor de toekomst staan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat partijen afspraken maken over duurzaam samenwerken of hoe de samenwerking eindigt (dissociatie, beëindiging dienstverband etc.).

Omdat iedere partij een actieve en betrokken rol heeft in het traject zijn de afspraken voor iedere partij vruchtbaar.

Wij staan klaar

Externe hulp inschakelen kan sneller en effectiever werken dan intern naar oplossingen te zoeken. Wij bieden oplossingen die door alle betrokken partijen worden onderschreven. Belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen of moet je nog jaren samenwerken. Maak kennis met ons en neem contact op.

Meer over ons